zdeslav-hrepic-huc-akademija

Živa fizika: Zakoni prirode kao metafore za coaching | dr. sc. Zdeslav Hrepić | #HUCAkademija Ep. 11

Podijeli:

Snimka ovog predavanja je dostupna članovima HUC-a, kao i snimke svi drugih HUC predavanja.

Učlanite se ovdje i dobit ćete pristup svim snimljenim edukacijama.

Zdeslav Hrepić:

“Svaki sustav – i ljudski i prirodni – se opire promjenama. Tromost je golema snaga koja nastoji zadržati stvari onakvima kakve jesu i vrši pritisak da se vrate tamo gdje su oduvijek bile.” ~ Henry Kimsey-House (Co-Active Coaching)

Žargon coachinga je odavno ispunjen fizikalnim pojmovima poput potencijala, tromosti, poluge, fokusa, rezonancije ili energije. 

Taj spoj life coachinga i fizike, iako možda neočekivan, nije neobičan kad se uzme u obzir da je coaching vještina pomaganja ljudima da postignu životne ciljeve a fizika je kraljica znanosti kada je u pitanju opisivanje, objašnjenje i predviđanje kako svijet u kojem živimo funkcionira.

Ključna poveznica između ta dva svijeta je metafora. Ona kao coaching alat prekriva niz mogućih intervencija kroz preoblikovanje situacija novim perspektivama i zato ju škole coaching prakse označavaju kao „mega strategiju“ (Robbins-Madanes) i „metastrategiju“ (Evercoach).

CIlj je ovog poredavanja predstaviti niz ilustrativnih i lako upotrebljivih metafora koje su utemeljene na fizikalnim zakonima a optimizirane su po svom transformacijskom potencijalu za life coaching i osobni rast. Sustav fizikalnih metafora za life coaching koji će biti predstavljen, utemeljen je na izlagačevoj knjizi “Živa fizika”, (u originalu “Physics secrets for life coaching”).

Knjigu možete kupiti preko Zdeslavovih web stranica ili na webknjizara.hr

“Slika vrijedi tisuću riječi, ali prava metafora vrijedi tisuću slika.”

~ Daniel Pink

 

Poslušajte Zdeslavovu video najavu predavanja:

Picture of Zdeslav Hrepić

Zdeslav Hrepić

Zdeslav Hrepić je diplomirao fiziku i politehniku na nastavničkom studiju PMFa u Splitu 1998. godine, a zatim na Kansas State University magistrirao fiziku (2002) i doktorirao u području poučavanja prirodnih znanosti (2004). Osobnim razvojem se bavi intezivno od početka poslijedipolomskog studija, a life coachingom napose zadnjih desetak godina.

PROFIL

Podijeli:

Prijavi se za članstvo

Pročitaj što dobivaš

Sve HUC objave

huc-dragan-knezevic-coach-suradnik

Dragan Knežević

Dragan Knežević je Team coach & Executive coach i nositelj akreditacije Senior Practitioner Level EIA EMCC. Voli reći da radi smisleno, pragmatično, efikasno u bitnom,

PROČITAJTE VIŠE...

Kako biste imali najbolje korisničko iskustvo, stranica huc.hr koristi kolačiće prema Politici privatnosti i Politici kolačića