tihana-dragicevic-huc-akademija

Kako vidjeti drugim očima – Ontološki coaching | Tihana Dragičević | #HUCAkademija Ep. 06

Podijeli:

Snimka ovog predavanja je dostupna članovima HUC-a, kao i snimke svi drugih HUC predavanja.

Učlanite se ovdje i dobit ćete pristup svim snimljenim edukacijama.

Tihana:

“Coachingom do načina bivanja, ontološki coaching nastoji proširiti kognitivne sposobnosti klijenata.

Neuroznanost + psihologija + filozofija + biologija proizveli su novu disciplinu s općim nazivom „ontologija ljudskoga promatrača“. Ontološki coaching usredotočuje se na istraživanje „načina bivanja“ osobe, pozivajući se na to kako se ona nalazi u bilo kojemu trenutku, a naročito na to kako ona promatra ili doživljava svijet. Način bivanja dinamična je međusobna povezanost jezika, emocija i fiziologije.

Ljudska je spoznaja mnogo više od onoga što se događa u mozgu – podrazumijeva ono što se događa u živčanomu sustavu u cijelomu tijelu. Živčani je sustav dio naše biologije koji je odgovoran za to kako opažamo i ponašamo se. Emocije i fiziologija ne mogu se odvojiti od funkcioniranja živčanoga sustava i promjena.

U ovom predavanju, nastojat ću vam dočarati srž rada jednog ontološkog coacha.”

Tko je Tihana Dragičević?

Nakon diplome engleskog i francuskog jezika i književnosti pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Tihana Dragičević je radila u vodećim svjetskim kompanijama, kao što su Allianz i Bayer, na nacionalnim i regionalnim položajima razvoja zaposlenika.

Škola trenera i Škola coacheva njezine se središnje edukacije, za koje je napisala i pripadajuće knjige, koje možete pronaći ovdje.

Škoca coacheva je program akreditiran za moguću naknadnu individualnu akreditaciju polaznika po EIA sistemu, pri organizaciji EMCC.

Tihanin put coachinga bio je bogat. Voli reći da coach vrijedi koliko i njegov KOPRC (kontinuirani osobni i profesionalni razvoj) jer je coaching umijeće i strategija rada s ljudima, a za punjenje pozadinskoga znanja sami smo odgovorni. 

Oplemenili su ju razni smjerovi koje primjenjuje u radu: ontološki coaching, konstelacije sustava, tjelesno usmjerena terapija, NLP, psihodrama, zen-budizam, iskustveno učenje u prirodi. Bavi se executive i business coachingom u kompanijama, ali je dostupna i fizičkim osobama (ono što se naziva life coachingom).

Velik dio njezina rada, temelja i inspiracije zauzimaju tzv. treninzi osobnoga razvoja koje je prolazila i radila u Olde Vechteu, u Nizozemskoj. Osmišljeni su po uzoru na revolucionarni trening Wernera Erharda EST u Californiji i ontološke treninge preobražaja prema Patu Groveu u JAR-u.

Kao coach, Tihana zbog svega ovoga ima integrativni pristup i usmjerena je na klijentovu regeneraciju pa je tako napravila autorski retreat & trening Elevate yourself, koji ima za cilj vraćanje osobne moći. 

Završene edukacije i certifikati:

Podijeli:

Prijavi se za članstvo

Pročitaj što dobivaš

Sve HUC objave

huc-dragan-knezevic-coach-suradnik

Dragan Knežević

Dragan Knežević je Team coach & Executive coach i nositelj akreditacije Senior Practitioner Level EIA EMCC. Voli reći da radi smisleno, pragmatično, efikasno u bitnom,

PROČITAJTE VIŠE...

Kako biste imali najbolje korisničko iskustvo, stranica huc.hr koristi kolačiće prema Politici privatnosti i Politici kolačića