ana-berkovic-crnkovic-huc-akademija

Coaching strateških intervencija | Ana Berković Crnković | #HUCAkademija Ep. 05

Podijeli:

Snimka ovog predavanja je dostupna članovima HUC-a, kao i snimke svi drugih HUC predavanja.

Učlanite se ovdje i dobit ćete pristup svim snimljenim edukacijama.

Prema riječima predavačice Ane Berković Crnković:

“Strategic Interventions Coaching nastao je spajanjem nekoliko psiholoških pravaca: terapijskih tehnika Miltona Ericksona, obiteljske terapije, neurolongvistike, organizacijske psihologije itd. Termin su skovali Anthony Robbins i njegovi suradnici pri Institutu Robbins-Madanes za strateške intervencije. Riječ je o programu čije se tehnike primarno oslanjaju na postulate osobnog rasta (growth), kontribucije koja nadilazi isključivo osobne potrebe (contribution beyond oneself) i pronalaženje naše najviše namjere (highest intent).

Ukoliko je promjena koju osoba doživi popraćena ovim principima postaje trajna i djeluje pozitivno na ljude koji nas okružuju. Teorijska osnova na kojoj počiva ovaj program jest psihologija šest osnovnih ljudskih potreba za koje postoji vrlo dobar test. Način na koji zadovoljamo te potrebe te pravila koja smo svjesno ili nesvjesno ustanovili kako bismo ih zadovoljili, koja mogu biti pozitivna ili negativna za nas i našu okolinu osnova su svih intervencija Tonyja Robbinsa.

Na predavanju ću detaljnije objasniti kako coach pomaže klijentu da prepozna svoje potrebe i potrebe drugih važnih osoba. Kroz rad s okidačima, ključnim odlukama koje je klijent donio u životu i ograničavajućim uvjerenjima, coach dovodi klijenta do prepoznavanja svoje najviše namjere (highest intent). Ako je promjena koju osoba doživi popraćena ovim principima, ona je pozitivna i trajna. 

Spomenut ću i neke osnovne tehnike kojima se TR služi u svojim intervencijama za promjenu emocionalnih obrazaca:

Trijada – promjena fiziologije, fokusa i jezika.

Luda osmica – kad smo zaglavljeni između dvije negativne emocije npr ljutnja i tuga, bijes i krivnja i izvlačimo se tako što razvijemo loše navike.

Upotreba metafora i arthetipova.

Strateške intervencije su vrlo humani, kreativni i sadržajno bogati alati za osobnu promjenu i nadam se da će vam biti zanimljive.”

Ana Berković Crnković

Ana Berković Crnković

Ana Berković Crnković, licencirani coach strateških intervencija pri Institutu Robbins-Madanes. Bavi se relationship coachingom - zdravim partnerskim odnosima, prevladavanju krize nakon rastave te ovisničkim odnosima. 

PROFIL

Podijeli:

Prijavi se za članstvo

Pročitaj što dobivaš

Sve HUC objave

huc-podcast

Marina Jelić

Marina Jelić je magistra socijalnog rada, coach za osobni razvoj i mentalno zdravlje, Heal Your Life trener i psihoterapeut u edukaciji.

“U posljednih 15 godina direktnog

PROČITAJTE VIŠE...